Vinter i paradiset

120 nedfarter på samma liftkort, 320 kilometer maskinpreparerade längdspår, 450 kilometer pistade skoterleder, oändliga fjällvidder för dig som vill ha frid. Det finns något för alla i våra trakter vintertid.

När du sedan känner dig nöjd för dagen kan vi erbjuda dig något varmt, eller kallt, framför brasan i väntan på middagen.

 

 

Sveriges längsta skidsäsong.

Världens bästa skidåkning med 300 km nypistade leder.
Skidsystemet för längd och tur i Funäsfjällen är ett av världens längsta: 300 km pistade och välskyltade längdspår som du når från funäsfjällens alla byar. Det finns gott om boenden där spårsystemet passerar alldeles utanför dörren. Dessutom finns 450 km rösade leder och 450 km preparerade skoterleder som du kan dela med skoteråkarna.

5 skidområden med 120 nedfarter.

Flest i Sverige på ett skidpass. Välkommen till ALPINA Funäsfjällen – med de höga fjällen, den djupa natursnön, den långa säsongen och 121 nedfarter – flest på ett skidpass i Sverige. Lägg till alla barnområden och fantastisk offpist och du har ett komplett skidområde där du kan välja dina favoriter. Pistkartor till de olika skidanläggningarna hittar du här.

Europas bästa skoterledsystem med 450 km pistade leder.

Som första område i Sverige genomförs en offensiv och lokalt förankrad lösning på konflikten runt skoteråkning i vacker och känslig natur. Lösningen innebär generella förbud, men med ett avgiftsfinansierat, naturanpassat skoterledssystem med Europas bästa kvalitet.